Markus Sköld
författare
2021-09-07

Äntligen en ny roman

Förlagsavtal Idag har jag skrivit avtal med Kraxa Förlag om att ge ut min nästa roman, Folktomt, som kommer ut nästa år.

Det är en fristående berättelse som utspelar sig i samma värld som mina tidigare böcker Kalldrag och Skuggfödd. Man behöver alltså inte ha läst mina tidigare böcker för att hänga med, men för er som har gjort det finns det nog en och annan litet påskägg som gör att man känner igen sig i trakterna.

Jag är glad att ha blivit antagen av Kraxa. Det är ett nystartat förlag, men jag känner både Kristina Hård och Henrik Pettersson — ägarna till förlaget — sedan tidigare och vet att de är professionella, kunniga och tar det här med berättelser på lika stort allvar som jag.

Nu börjar nämligen nästa steg i arbetet med manuset; att slipa, skriva om, justera och pussla med scener tills storyn är så bra som möjligt. Sen kommer val av omslag, korrektur, sättning, för att inte tala om val av inläsare till ljudboken.

Det kommer att bli kul!


Föregående inlägg
Rapport från skrivarverkstan En aspekt av det här med skrivande är att allt tar väldigt lång tid. Det tar lång tid att skriva en bok. Det tar ännu längre tid att redigera den
Nästa inlägg
Februari månads författare i Gävleborg Jag kommer från Hofors, och även om jag sedan ett antal år bor i Stockholm så kommer jag alltid att se på Hofors och Gävle som mina ”extra”