Markus Sköld
författare

Kalldrag

Kalldrag omslag

Therese har tröttnat på sitt jobb som ekonom i Stockholm. När hennes man John får chansen att bli VD för bruksorten Gränshammars stålindustri, går hon med på att ge orten några år för att fundera på vad hon vill göra av sig själv. Familjen flyttar in i direktörsvillan som ligger vid foten av Lyktberget, bara en liten bit från ett gruvhål.

Gruvan har en mörk historia. För drygt sextio år sedan sprängde en grupp gruvarbetare av misstag sig in i en grotta och släppte lös någonting som borde förblivit inspärrat långt under marken.

Therese börjar forska kring händelserna i gruvan för att förstå det märkliga som händer i huset. Hon inser att alla som kommit i kontakt med gruvan eller direktörsvillan på något sätt har dött.

Kalldrag är en ryslig historia om utanförskap, gengångare och onda väsen som aldrig borde släppts fria.

Sagt om Kalldrag

Just så hemsk ska skräck vara.”

Lotta Olsson, DN

Miljöskildringen är suggestiv, med gruvhål som gapar i landskapet och det gamla huset som hemsöks av vålnader ur det förflutna. Markus Sköld berättar rappt i hastigt bladvändartempo, med kapitelavslut som tar sikte på kalla kårar.”

Gefle Dagblad

Kalldrag är skrämmande underhållning hela vägen. Jag känner skräck och lycka på samma gång. Det är så väldigt underhållande läsning samtidigt som jag får kalla kårar.”

Hyllan

Isande läskig, gripande & fängslande!” Jennies Boklista

Boken är välskriven, enkel att sätta sig in i  historien, och återigen, spännande som tusan.”

Busbebis

Den här boken rekommenderar jag varmt! Betyg: 5 av 5”

Autumnleaf

Rysligt, skräckinjagande, spännande och fantastiskt. Lysande!”

Karolina Jonsson

Hade jag kunnat så hade jag lagt ifrån mig boken för att andas mellan varven, men det är omöjligt!”

Recension på Omnible.se