Markus Sköld
författare
2011-06-29

Novelltävlingar

Noveller är kul. Svårt, men kul.

Försommaren har bjudit på en hel del novelltävlingar och jag hoppas att trenden håller i sig.

För mig började det med Semics deckarnovelltävling i höstas. Jag vann inte, men det gav mig en känsla för formen och nu under den senaste månaden har jag skickat bidrag till Pupills semestersamling Hetta. Inte strikt en tävling, men man var ändå tvungen att kvalificera för att få vara med i samlingen. Jag har också skickat en novell till Mörkersdottirs tävling och håller precis på att färdigställa en berättelse för ICA-kurirens tävling.

Utmaningen för mig är att hitta och berätta en sammanhängande historia inom ramarna för de restriktioner som de olika tävlingarna har. Tiotusen tecken är mindre än man tror.


Nästa inlägg
Superhjältar Snart kommer en ny antologi från Swedish Zombie på temat Superhjältar. Tretton svenska författare gör sin egen tolkning på temat och jag medverkar