Markus Sköld
författare
2016-02-25

Onda andar, superhjältar, levande offer, robotar och mutanter

Jag är mitt uppe i redigeringen av min roman — Kalldrag — som kommer ut på HOI förlag i augusti.

Omslag, Kalldrag

Det här är första gången som jag arbetar med ett romanmanus tillsammans med en redaktör på det här sättet. Jag har jobbat med duktiga redaktörer med novellmanus, men det här är någonting annat och jag kan inte annat än återigen höja den insats som en bra redaktör gör för en text. Berättelsen skärps och de bra delarna vässas medan svagheterna suddas ut. Jag ser verkligen fram emot att se den i tryck när allt är klart.

Men det händer andra saker också. Swedish Zombie avslöjade för någon vecka sedan omslaget till superhjälteantolosuperhjaltargin 13 svarta sagor om superhjältar. Min novell heter Pandemonium och handlar om en kille som har astma, allergier, IBS — och förmågan att kunna lämna sin kropp. Det har gett honom en junior plats i en av Sveriges mest framstående superhjältegrupper. Antologin kommer ut i juni.

13 svarta sagor om superhjältar

Mellan varven har jag också redigerat och putsat på en novell om en ung tjej med intresse för magi, som ger sig på krafter hon inte är redo för. Releasedatum för den är inte bestämt ännu.

Samtidigt jobbar jag med två noveller som utspelar sig i rollspelsvärlden Mutant År Noll. Båda kommer att publiceras som en del av lanseringen för nästa expansion till spelet: Mutant Maskinarium.


Föregående inlägg
På denna grund Det ligger ett hus nedanför Hallandsåsen. Det har stått där i flera hundra år. Ingen vet exakt när det byggdes, men ortsbefolkningen vet att alla
Nästa inlägg
Maskinarium Fria Ligan släpper i dagarna expansionen Maskinarium till Mutant År Noll. Som stretchgoal i deras kickstarter utlovade de noveller på robottema. I