Markus Sköld
författare
2015-11-20

På denna grund

Det ligger ett hus nedanför Hallandsåsen.

Det har stått där i flera hundra år. Ingen vet exakt när det byggdes, men ortsbefolkningen vet att alla som bott där har drabbats av olycka. Det finns ondska där.

Det är det här huset som jag — tillsammans med ett gäng andra författare — har utforskat i tjugotvå ruskiga berättelser. Historierna utgör antologin På denna grund”.

Min novell, Ellie, handlar om en familj som flyttar in i huset. Pappan är musikproducent och jobbar hemifrån om dagarna. Men sedan de flyttade in har ingenting funkat. Kreativiteten tycks ha ätits upp av huset. Dottern, Ellie, vill leka med honom, men han är stressad och säger att hon får leka själv medan han försöker jobba. Hon springer till sitt rum, dörren slår igen, och sedan är hon borta.

Antologin finns att köpa hos t.ex. Adlibris och Bokus.


Föregående inlägg
Förlagskontrakt Jag började skriva på manuset till det som skulle bli Kalldrag 2012. Tror jag. Det kan ha varit lite tidigare. Sedan dess har manuset gått igenom
Nästa inlägg
Onda andar, superhjältar, levande offer, robotar och mutanter Jag är mitt uppe i redigeringen av min roman — Kalldrag — som kommer ut på HOI förlag i augusti. Det här är första gången som jag arbetar med ett