Markus Sköld
författare
2016-09-28

Boksmälla 2016

Vilken fantastisk bokmässa!

Jag har varit på bokmässan förut. Jag har försökt räkna efter hur många gånger, och jag tror att det här är mitt sjätte år. Eventuellt sjunde. Det spelar inte så stor roll, men faktum är att jag har varit där förut. Vill inte skryta, men jag kan alla smitvägar. Jag vet vilka toaletter och matställen som det är minst kö till.

Trots det var bokmässan helt ny för mig i år.

Det här var första gången som jag hade en faktisk fysisk pappersbok på plats, där det stod mitt namn på omslaget. Jag hade signeringar, det kom fram läsare och pratade, folk ville ta bilder med mig. Det var surrealistiskt. Och fantastiskt roligt!

Bokmässan är alltid fylld av härliga människor, som man kanske bara har haft kontakt med via sociala medier eller möjligen via mejl. Så också i år. Jag vill inte riskera att glömma någon, så därför tänker jag inte försöka lista alla fantastiska människor jag träffade, utan bara säga ett enda stort kollektivt tack till er alla, både gamla och nya bekantskaper.

Avslutar med några bilder från mässan.

Första steget inne på mässgolvet.

Första steget inne på mässgolvet

Tre Hofors-författare på samma gång: jag, Madeleine Bäck och Fredrik Nylén.

Tre Hofors-författare

En ghitani (från Marcus Olaussons Serahema Saporium-serie) hade invaderat Mörkersdottirs monter i Fantastikgränden.

En ghitani

Kolla! Mitt namn på signeringsschemat hos SF-bokhandeln.

signeringsschema

Kalldrag i HOI förlags monter.

Kalldrag i HOIs monter

Den obligatoriska bilden på utsikten från hotellrummet.

utsikten

Även med immigt glas är det en speciell känsla att gå på genomskinligt golv 20 våningar upp.

20 våningar upp

Hann inte gå på så många seminarier den här mässan, men klämde i alla fall in Mats Strandberg och Åsa Avdic om Att vrida på verkligheten”.

Seminarium

Och mässans sista seminarium: Finns det en nordisk fantasy?”, med Maria Turtschaninoff, Siri Pettersen, Kjartan Yngvi Björnsson och Snaebjörn Brynjarsson, modererat av härliga Helena Dahlgren.

Seminarium

Redo med signeringspennan.

Signering


Föregående inlägg
Bokmässan Snart är det bokmässa — den årliga höjdpunkten för många av oss som ser böcker som en viktig del av våra liv. Jag kommer självklart att vara där!
Nästa inlägg
På gång Mycket redigering just nu, vilket är roligt. Men jag saknar verkligen att skriva på något nytt, så jag kämpar på för att bli färdigt med allting och