Markus Sköld
författare
2020-10-25

Min nya skrivarhörna

I många år har jag huvudsakligen skrivit ute på lokal, oftast på något kafé. Mycket tack vare att den enda arbetsplatsen jag har haft hemma i lägenheten har varit att sitta i hörnet av soffan med en skärbräda i knät.

Ett tag, när vi hade ett större sovrum hade jag möjlighet att ha ett skrivbord i ena hörnet, men innan sommaren förlorade jag den platsen då yngsta dottern ville ha det större rummet.

Det var soffhörnet som gällde igen. Min skrivtid har alltid varit innan jag går till jobbet. Det här med att skriva på kaféer funkar inte så bra när jag jobbar hemifrån.

Men som alla som har suttit hemma och jobbat det här året vet, så är det inte någon långsiktigt bra lösning att sitta i soffan och jobba. Oavsett om det handlar om skrivandet eller dagjobbet.

Jag behövde en arbetsplats. Men det fanns ingen plats till övers i lägenheten. I alla fall ingen plats där jag skulle kunna få plats med ett skrivbord. Inte ens ett litet.

Det är nämligen så att vår lägenhet inte har räta vinklar i alla hörn. Och det finns ett hörn i vardagsrummet som skulle kunna funka som arbetsplats om det inte vore för det här med att väggen är sned i förhållande till resten av rummet. Förutom den där detaljen att det var snett så skulle det passa perfekt som arbetshörna. Jag hade kastat lystna blickar mot det där hörnet i ett par veckor när jag kom på idén att modifiera ett skrivbord så att det skulle passa in i hörnet.

Mitt skrivbord

Jag hyrde en sticksåg över helgen, köpte en skrivbordsskiva med ben från IKEA och efter massor av mätning och beräkning och ommätning och funderande så har jag nu ett måttanpassat skrivbord som står i hörnet av vardagsrummet.

Det känns extra bra att veta att jag har byggt” det själv, och med tanke på att det verkar som att de flesta av oss kommer att jobba hemifrån i betydligt större utsträckning än förr så kommer jag att ha användning av bordet både för skrivande och dagjobbet.


Föregående inlägg
Fantastiken under 2020-talet Författaren Josef Lindell har på sin blogg under året kört en serie där andra författare skriver artiklar på temat ”fantastiken under 2020-talet”.
Nästa inlägg
Rapport från skrivarverkstan En aspekt av det här med skrivande är att allt tar väldigt lång tid. Det tar lång tid att skriva en bok. Det tar ännu längre tid att redigera den