Markus Sköld
författare
2021-05-30

Rapport från skrivarverkstan

En aspekt av det här med skrivande är att allt tar väldigt lång tid. Det tar lång tid att skriva en bok. Det tar ännu längre tid att redigera den och putsa på den tills den är tillräckligt bra att skicka till förlag. Det tar lång tid att få svar från förlag.

Jag klagar inte, det är bara ett konstaterande av hur verkligheten ser ut. I synnerhet när man har ett heltidsjobb vid sidan av.

Därför är det också svårt att skriva om processen, eftersom varje dag i princip ser likadan ut. Den består av:

  1. Skriva eller redigera
  2. Börja jobba på dagjobbet

Nu under pandemin har jag vissa dagar (bara för att hålla mig själv intresserad antar jag) mixat upp det hela med att ändra på rutinen så att den snarare ser ut så här:

  1. Jobba på dagjobbet
  2. Skriva på kvällen

Fördelen är att jag inte har någon speciell tid när jag måste sluta skriva. Nackdelen är att jag blir trött och det kanske inte blir riktigt det bästa resultatet.

Hur som helst. Statusen är att jag nyss har skickat in en novell till ett förlag. Den kommer att komma ut i en antologi, men än så länge är det hemligt när och var.

Manuset till min fjärde roman cirkulerar ute på förlagan, och min förhoppning är att jag snart får ett besked om utgivning (håller tummarna!).

Under tiden jobbar jag på med andra utkastet av mitt thrillermanus (min femte roman). Vill inte ropa hej och så vidare, men jag tror att det kan bli riktigt bra. Det är i alla fall känslan för dagen. Fråga mig igen imorgon så kanske jag säger något annat.

Men det är också en aspekt av det här med skrivandet. Vissa dagar är man övertygad om att man gör sitt bästa arbete någonsin. Andra dagar känns det som skyfflar dynga.


Föregående inlägg
Min nya skrivarhörna I många år har jag huvudsakligen skrivit ute på lokal, oftast på något kafé. Mycket tack vare att den enda arbetsplatsen jag har haft hemma i
Nästa inlägg
Äntligen en ny roman Idag har jag skrivit avtal med Kraxa Förlag om att ge ut min nästa roman, Folktomt, som kommer ut nästa år. Det är en fristående berättelse som