Markus Sköld
författare
2019-06-14

The greatest gathering of nerds

Idag börjar årets Swecon. För dig som inte vet så väljs varje år en sf-kongress i Sverge till att vara årets centrala kongress och i år faller äran på Replicon i Västerås.

Replicon 2019

Mängder av likasinnade (nåja) nördar från hela landet samlas och pratar om det som är viktigt här i livet, det vill säga science fiction, fantasy och skräck i alla dess former, men tyngdpunkten ligger ofta på litteratur.

Jag ska självklart dit. Det är näst efter bokmässan det bästa tillfället på året att träffa vänner från andra delar av landet.

I år medverkar jag i två paneler.

Den första är på lördag morgon kl. 10:00 då jag pratar om gränslandet mellan fantastik och realism med Elin Säfström, Kristina Hård och Angelica Öhrn. Senare samma dag, kl. 12:00, är det dags för en djupdykning i Kult-världen och verk som inspirerats av den med Gunilla Jonsson, Michael Petersén och Sara Bergmark Elfgren.


Föregående inlägg
Att skriva för hand Jag har aldrig riktigt skrivit för hand. Åtminstone inte i modern tid. Jag har helt enkelt identifierat mig som en tangentbordsmänniska. Men
Nästa inlägg
Tillbaka till vardagen Idag var min första dag tillbaka på brödjobbet efter semestern. Allt var som precis som det brukar vara när man kommer tillbaka till vardagen efter